Honda Civic Type-R

Ronderecord houder op de befaamde Nürburgring. De snelste voorwielaangedreven auto ooit op het meest zware en uitdagende circuit ter wereld. De 2017 Honda Civic Type R. Een auto die zijn gelijke niet kent, elke vezel in uw lijf op scherp zet en het elke andere auto moeilijk maakt met ongekend geavanceerde technieken. 

 

Laten we eens beginnen met het kloppende V-Tec hart. Een krachtbron van 2.0 liter groot, voorzien van een turbo en een maximum vermogen van maar liefst 320 pk en 400 Nm koppel. Voldoende om de Honda Civic Type R in 5.7 seconden naar de 100 te katapulteren en door te gaan tot een topsnelheid van 272 km/u. Unieke en hoogstaande innovatie als een speciale voorwielophanging zorgt daarnaast voor grip en balans, samen met alle spoilers op de indrukwekkende koets waarvan er geen één zonder reden is gemonteerd. Elke spoiler, elke vin, elke inkeping heeft een functie. Net als die speciale driedubbele uitlaat waarvan de middelste zorgt voor een tegengeluid eenmaal op snelheid waardoor de auto op de langere stukken comfortabeler is geworden. 

 

Maar dat is nog niet alles. Om de Honda Civic Type R een auto voor alledag te maken, is het snaarstrakke onderstel op afroep beschikbaar. Hoe dat zo? Wel, de nieuwe 2017 Honda Civic Type R die wij als Honda dealer in Roosendaal kunnen leveren, beschikt namelijk over adaptieve schokdempers rondom. Na het inschakelen van de Race modus zetten deze zichzelf op scherp wanneer u met elke vezel in uw lijf ervaart hoe het is om met een volbloed raceauto te rijden. Klaar met boenderen en zet u koers naar huis? Dan ontspant de Honda Civic Type R zich met één druk op de knop. De vering en demping wordt comfortabeler waarna de auto elk wegdek gladstrijkt.