Jan Hop sluit haar deuren

vrijdag 26 november 2021 is onze laatste dag.

U bedankt voor het vertrouwen Lees verder

De historie van de Jan Hop Automotive groep

1965 Tankstation Elf in Breda

Jan Hop begint op zijn 25ste in hoogst eigen persoon voor zichzelf met een tankstation. Al snel wordt er een brug naast gebouwd voor de 'kwik service' van banden, uitlaten en accu's.

1970 Start Datsun in Etten-Leur

In dit pand aan de oude Bredaseweg staat naast de pomp het Datsun-dealerschap centraal. Buurtbewoners zijn in deze tijd iets minder blij met Jan Hop, vanwege het grote aantal auto's in de straat. De politie gebruikt de centraal gelegen garage als uitvalsbasis in de nachtelijke uren.

1977 Verhuizing naar groter pand te Etten Leur

Dit schitterende pand aan de Penningweg is ruim en staat op een mooie lokatie dichtbij het centrum. Het is goed bereikbaar, maar gelegen op het industrieterrein. Het Datsun-dealerschap wordt omgedoopt tot Nissan. In deze tijd verkopen we 40% van alle Nissan Patrols in heel Nederland. We staan bekend als 'de 4WD-specialist van het Zuiden' .

1986 Start van AZN Autolease

Autolease Zuid-Nederland wordt opgezet naar aanleiding van de vraag van klanten naar meedenkende mensen die al hun mobiliteitsvraagstukken uit handen nemen.

1990 Start van Nissan-dealerschap in Goes

De expansiedrift heeft wederom toegeslagen. Nu met een extra vestiging in Goes. Nissan is het merk dat we hier voeren.

1995 Start SsangYong-dealerschap in Etten Leur

SsangYong doet zijn intrede in Nederland. De Jan Hop groep vindt dit aan Mercedes-Benz gelieerde merk zeer interessant en begint met de Musso een nieuw 4WD-tijdperk.

1995 Start Chrysler-dealerschap Goes

In Goes gaan we van start met het Chrysler-dealerschap.

1997 Start Chrysler-dealerschap in Roosendaal

In Roosendaal wordt een nieuwe vestiging geopend. Chrysler, Jeep & Dodge zijn hier onze huismerken.

 

1-1-2004 Hier wordt het officieel een familiebedrijf. Jan verkoopt zaak aan Chris.

 

2004 SsangYong uitgebreid naar Goes

Ook in Zeeland komt steeds meer vraag naar het succesvolle merk SsangYong. Vandaar dat ook hier het dealerschap naar toe is uitgebreid. Bij de vestiging in Goes hebben we nu het grootste SsangYong reclamebord van heel Nederland op ons dak staan.

2004 Vestiging Etten Leur gesloten

Door wetswijziging geen omzet meer. Wet: particulieren mogen geen grijs kentekens meer aanschaffen. Wij verkochten zeer veel in de paardenwereld deze sterke 4WD trekkers.

2005 SsangYong verhuisd naar Roosendaal

SsangYong is uitgegroeid tot een volwaardig A-merk. Daarbij hoort dan ook een pand op een A-lokatie. Van hieruit kunnen wij u nóg beter van dienst zijn.

2008 Start Honda dealerschap in Roosendaal

Honda, The power of dreams. Is een zeer vooruitstrevend merk. Technische hoogstandjes zijn hier de standaard. 100% kwaliteit staat absoluut bovenaan.

2010 Lancia Dealerschap gestart in zowel Roosendaal als Goes

Als eerste Chrysler Dodge dealer van Nederland zijn wij Lancia dealer geworden. De europese herschikking in het dealerkanaal zal nog wel 1 jaar duren. Vooruitstrevend als wij zijn hebben wij onze zaken reeds geregeld zodat wij onze klanten van de nieuwste Lancia's kunnen voorzien. Hiermee stopt het Chrysler dealerschap. De Voyager komt nu als Lancia naar Europa.

2011 SsangYong dealerschap herstart in Roosendaal en Goes

Na het faillisement van Kroymans in 2009 is het merk SsangYong importeurloos in BeNeLux & Duitsland. Nu begin 2011 is het merk ook in deze landen weer volledig up and running. Samen met de nieuwe importeur alcopa hebben wij het SsangYong dealerschap in Roosendaal & Goes.

2011 Subaru dealerschap gestart voor zowel Goes als Roosendaal

Het DNA van Subaru en Jan Hop passen heel goed bij elkaar. Toen Subaru Benelux ons vroeg voor het dealerschap voor Zeeland en Brabant waren wij dan ook zeer vereerd. Korte tijd later waren we operationeel. Veel aandacht voor zowel persoon als voertuig, want ze zijn beide bijzonder belangrijk voor ons.

2012 Vestiging Goes gesloten

De Crisis eist haar tol. Na 20 jaar in Goes gevestigd te zijn sluiten wij onze deuren. Het is door de grote afstanden een zeer lastig rayon.

2018 Honda dealerschap beeindigd

10 jaar zijn wij Honda dealer geweest. Hebben er mooie jaren mee beleeft het is een goed merk. Door Europese reorganisering is besloten in zeer petit commitee in Europa te blijven als merk. Daarmee was er voor ons als mulit-brander geen plaats.

2018 RAM dealerschap gestart

Eindelijk is het zover! Na 15 jaar grijze import van deze Pickups eindelijk een officeel importschap net als bij alle andere merken. Uiteraard zijn wij erbij vanaf het eerste uur.

2020 BRUTE partnership gestart

If we have to explain, you would not understand.