• Gisteren trok SsangYong in Genève officieel het doek van de nieuwe Korando. Een nieuwe - strak gelijnde - crossover SUV voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van aandrijving en veiligheid. 

    Zo wordt de nieuwe Korando aangedreven door een compleet nieuw ontwikkelde 1.5 liter direct ingespoten turbomotor die een vermogen levert van 163 pk en een vrij fors koppel van 280 Nm dat vrij komt bij 1500 tpm. Deze motor wordt leverbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestraps automaat. Overigens mag de Korando daarmee 1500 kg trekken en zal 4X4 optioneel leverbaar zijn. 

    In het interieur zien we een fraai design en meer dan keurige materialen. Nieuw is het 10.2 inch multimedia- en navigatiesysteem dat overweg kan met Apple CarPlay en Android Auto en een volledig digitaal instrumentarium achter het stuurwiel. Stoel,- en stuurwielverwarming plus de mogelijkheid om de voorstoelen te koelen zetten de puntjes op de spreekwoordelijke i. 

    Qua ruimte is het in de nieuwe Korando uitstekend gesteld. Zo is de ruimte op de achterbank riant en slokt de bagageruimte minimaal 550 liter op. Onafhankelijke MultiLink wielophanging rondom moet daarnaast zorgen voor meer dan uitstekende rijeigenschappen.

    Op veiligheidsstechnisch gebied profiteert de nieuwe SsangYong Korando van een autonoom noodremsysteem, een actieve rijstrookassistent, dode/blinde hoek detectie, grootlicht assistent en rear cross traffic alert. Ook zien we de komst van technologie als een automatische, adaptieve cruise control die werkt middels een radar en zaken als zeven airbags, waaronder één voor de knieën. 

    In een later stadium zal SsangYong de specificaties van de volledig elektrische versie bekend maken.