• We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is-ie er. De compleet nieuwe en daarmee tiende generatie Honda Civic! Een qua design ongekende sprong voorwaarts. Kijk eens naar die haast wulpse, maar ook erg krachtige lijnen, het dynamische van het geheel en de mogelijkheid om te kiezen voor een sedan. Wauw! 

    Ook op technologisch gebied zijn er enorme sprongen gemaakt. Luter het laatste op het gebied van aandrijftechniek vind je in de nieuwe Civic. Een state of the art 1.0 bijvoorbeeld die ondanks zijn geringe motorinhoud een vermogen levert van 129 pk. Technische hoogstandjes als een variabele oliepomp en een elektrische thermostaat zorgen er daarnaast voor dat de nieuwe Civic een zeer laag brandstofverbruik kent van bijna 1 op 20. Mag het iets meer zijn? Dan zien we eveens een turbo i-VTEC motor met een inhoud van 1,5 liter en een vermogen van 182 pk. 

    Maar, daarmee hebben we nog steeds niet alle highlights besproken. Zo is de nieuwe Honda Civic veiliger dan ooit tevoren. En nee, dat komt dan niet door een aantal nieuwe airbags, maar actieve systemen als een noodremassistent voor in de stad, een rijstrookassistent die waarschuwt als u over de witte wegbelijning rijdt of noviteiten als een adaptieve cruise control. In combinatie met een state of the art automatische transmissie rijdt de Civic zelfs zelfstandig file, zonder dat u er overigens de hoofdprijs voor betaalt, want deze features zijn standaard vanaf het 2e uitrustingsniveau, Comfort. 

    Zelf de nieuwe Civic ontdekken? Dat kan bij ons in de showroom!