•  Er gingen al tijden geruchten dat het er toch echt een keer van ging komen en nu is het moment daar dat de wereld eindelijk kennismaakt met een Jeep met open laadbak. Dit is de Gladiator!

   

  "Jeep noemt zijn Gladiator de meest capabele pick-up op de Amerikaanse automarkt. Die claim lijkt niet ongegrond. De auto deelt zijn basis namelijk met de Wrangler, een auto die erom bekendstaat offroadcapaciteiten voorrang te geven boven comfort. Dat betekent dat ook de Gladiator gebruikmaakt van een ladderchassis en dat zaken als de overigens ogenschijnlijk eenvoudig uitneembare portieren zijn vervaardigd uit aluminium. Ook de voorschermen, grote delen van de achterzijde én de motorkap zijn van dat lichtgewicht materiaal gemaakt. De wielbasis van de Gladiator is 50 centimeter langer dan die van de 'lange' versie van de Wrangler.

  Net als de Wranger is ook deze Gladiator leverbaar met een softtop, die helemaal open kan! De laadbak van de Gladiator is zo'n 1,5 meter diep. Is dat niet genoeg? Geen zorgen, je kunt de achterbank platgooien om meer opbergruimte te creëren.

  In het interieur komen we het bekende Wrangler-binnenste tegen en dat betekent dat ook hier optioneel een 7-inch scherm in het instrumentarium komt. Het infotainmentsysteem meet standaard eveneens 7-inch, al is tegen betaling een grotere, 8,4-inch grote unit beschikbaar.

  Op de motorenlijst zet Jeep zoals verwacht de 3,6-liter Pentastar-V6, een blok dat goed is voor 288 pk en 352 Nm koppel. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of aan een achttrapsautomaat. Over de viercilinder die Jeep in de Wrangler levert, wordt met geen woord gerept. Vanaf 2020 kan de Amerikaanse klant ook een dieselmotor bestellen, een 3,0 liter groot exemplaar met zo'n 265 pk en 600 Nm. De handbak is hier niet op aan te sluiten.

  De Gladiator wordt gebouwd in Jeeps fabriek in het in de Amerikaanse staat Ohio gelegen Toledo. In het tweede kwartaal van volgend jaar staat hij in de Amerikaanse showrooms. De Gladiator komt ook naar Europa. Specificaties van de Europese variant worden pas in 2020 vrijgegeven. Mogelijkerwijs lepelt Jeep de vierpitter dan wél in zijn nieuwste model."

   

  Bron. Autoweek.nl