Jan Hop sluit haar deuren

vrijdag 26 november 2021 is onze laatste dag.

U bedankt voor het vertrouwen Lees verder

 • De eerste deels elektrische modellen staan inmiddels in onze showroom, maar Subaru hint voorzichtig al naar een volledig brandstofloos tijdperk. Een tijdperk waarin het merk nog steeds vast blijft houden aan zijn principes. Om deze te behouden, zijn zij namelijk een samenwerking aangegaan met Toyota. Samen met dit eveneens 100% Japanse merk, werkt Subaru aan een nieuw platform dat geschikt is voor vóór,- achter,- en vierwielaandrijving. Subaru zal zijn ervaring en kennis van AWD aandrijving en een laag zwaartepunt hier inzetten voor een zo veilig en dynamisch mogelijk geheel, waar Toyota op hun beurt de EV-kennis opgedaan met hybrides kan gebruiken. 

   

  Het eerste resultaat zal een volledig elektrische crossover in het C-segment zijn. Een soort van formaatje XV dus. De basis, die dan zal bestaan uit een nieuw platform met daarin een laag geplaatste accu en twee elektromotoren (eentje voor en achter), zal in de verdere toekomst dan ingezet kunnen worden voor andere modellen. Slechts een beperkt aantal zaken van dat platform zijn 'fixed'. De rest is flexibel waardoor er verscheidene modellen op gebasseerd kunnen worden. Dit drukt de kosten en dat is dus gunstig voor u en ons als eindgebruiker. 

   

  Ook heeft Subaru bekend gemaakt dat het Toyota's hybride techniek nog meer zal gaan gebruiken. Iets dat nu al gebeurt met de nieuwe generatie Forester en de XV. De nieuwe e-Boxer aandrijflijn is namelijk ontwikkeld in samenwerking met Toyota.

   

   

  Verdere technologische details ontbreken nog, maar wij verwachten er de komende jaren veel van!