Jan Hop sluit haar deuren

vrijdag 26 november 2021 is onze laatste dag.

U bedankt voor het vertrouwen Lees verder

 • The Insurance Institute for Highway Safety, een zeer vooraanstaande veiligheids- en verzekeringsorganisatie uit de Verenigde Staten, heeft onlangs een strenge test uitgevoerd met voetgangersdetectie-systemen. Wat blijkt: heel wat automerken vallen, ondanks hun beloftes, in de praktijk de door mand. Behalve...

  Jawel, de Subaru Outback die voor deze test werd gebruikt, scoorde samen met andere premium-merken als Audi, Mercedes, BMW en Volvo het beste. Een 'Superior' score, overall. En dat terwijl EyeSight op de Subaru Outback, net als de bij XV, de Impreza én de Forester, standaard wordt geleverd! Zo scoorde de Mercedes C-Klasse minder goed toen het standaard systeem werd getest. Bij Subaru daarentegen, wordt er niet bespaart op veiligheid. 

  Over EyeSight

  Het EyeSight Driver Assist systeem treffen we vandaag de dag standaard aan op elke Subaru die in Nederland wordt geleverd (met uitzondering van de BRZ). Het systeem werkt middels twee camera's die binnenin de auto naast de binnenspiegel zijn geplaatst. Hiermee kijkt hij naar eventueel gevaar als overstekende voetgangers, andere auto's, motorfietsen en vrachtwagens. Mochten deze bijvoorbeeld plotseling stoppen, dan zal het systeem hier op reageren door u als bestuurder te waarschuwen. Reageert u niet, dan activeert EyeSight zelfstandig de remmen om de auto tijdig tot stilstand te brengen. Ook kijkt EyeSight naar de positie op de weg en stuurt hij naar wens zelfs bij mocht u de rijstrookmarkering overschrijden. Ook is het zo dat EyeSight in staat is om de auto tot stilstand te brengen als u onverhoopt in een bepaalde situatie de verkeerde versnelling heeft geselecteerd. Het vermogen wordt dan gelimiteerd. 

  Comfort

  Het EyeSight Driver Assist systeem zorgt ook voor comfort. Zo beschikt elke nieuwe Subaru, met uitzondering van de sportieve BRZ, over een adaptieve cruise control. Hiermee houdt de auto automatisch afstand tot het voertuig vóór u en stopt hij zelfs helemaal tot stilstand als dat nodig is. Filerijden doet 'ie dus ook zelf. Wel zo comfortabel. Met de caravan naar Zuid-Frankrijk of elders? Dan is het fijn om te weten dat de auto dan autonoom afstand houdt tot de auto voor u! 

  Zelf ervaren? 

  Klinkt mooi, niet? Bij Jan Hop kan u deze geavanceerde techniek dan ook zelf ervaren middels een uitgebreide proefrit. Onze inmiddels beroemde Subaru Experience! Klik hier om u aan te melden