Banden, Ze worden steeds belangrijker.
Auto's worden stiller en stiller. Auto's worden ook zwaarder. Daarom beschikken wij over de nieuwste en meest geavanceerde banden apparaten.
NIET goed geballanceerde wielen zorgen voor overmatige slijtage aan de ophanging en stuurhuis.
WEL goed geballanceerde wielen leveren een beter wegcontact op, dit bevordert de veiligheid en comfort.

Dus voel jij ook trillen in het stuur of juist in de stoel? Hoogtijd om dit te laten oplossen. Met onze meest moderne balanceer appartaat kunnen we deze trilling voor je weghalen.
Meestal is de band niet goed(genoeg) gebalanceerd of is er een loodje af gevallen. Door de balancering opnieuw tot op de gram nauwkeurig uit te voeren zal je geen last meer hebben van de trilling. Daarbij plakken we zelfs het lood ACHTER de spaken waardoor je deze niet meer ziet. Wel zo fraai. Uiteraard gaat op een zwarte velg zwart lood.

Het trillen kan ook komen doordat de band of velg niet 100% rond is. Dan moeten we gaan ''matchen'', in dit proces wordt de onbalans in de velg en die in de band exact tegenover elkaar gemonteerd. Hierdoor heffen ze elkaar op en lukt het fijn balanceren meestal wel.

Vraag via onderstaand formulier een scherpe bandenprijs op
 

Veel gestelde vragen over vervangen van banden

Kost het mij 4 banden in plaats van 2? 
Heb je een AWD waarvan er 2 banden versleten zijn en de andere 2 eigenlijk nog niet! Bij een permanent aandreven AWD moet je echter wel 4 banden tegelijk vervangen. Dus rouleer tijdig!!

Moet ik banden vervangen alleen omdat ze lawaai maken? 
Gecubte banden maken een brommend achtergrond geluid. Het tijdig rouleren van de banden is belangrijk om te zorgen dat ze gedurende de HELE levensduur stil blijven.

Scheef afgesleten en nu moet ik nieuwe banden kopen?
Als je banden rouleert zullen ze ook netjes slijten en kan je er het langste op rijden. Uiteraard moet ook de uitlijning correct zijn.

Het demonteren en monteren van de band op de Lichtmetalen Velg.
Ook dit is een kunst geworden. Waar vroeger we met een bandijzer te werk gingen gaat dat nu echt niet meer lukken met die grote velgen en platte banden. Nieuwe auto's vergen premium apparatuur en die hebben we dan ook staan zodat jou banden snel, efficient en zonder beschadigingen van de velgen, kunnen wisselen.  Zo doen wij dit nu!

 

Bandenprijs opvragen

Op zijkant van een band staat de bandenmaat, upload hier eventueel de foto
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: gif jpg jpeg png.
Whatsapp Jan hop!