Jan Hop sluit haar deuren

vrijdag 26 november 2021 is onze laatste dag.

U bedankt voor het vertrouwen Lees verder

Banden, ze worden steeds belangrijker!
Auto's worden stiller en stiller. Auto's worden ook zwaarder. Daarom beschikken wij over de nieuwste en meest geavanceerde apparatuur.

Niet goed geballanceerde wielen zorgen voor overmatige slijtage aan de ophanging en het stuurhuis.
Wél goed geballanceerde wielen leveren een beter wegcontact op, dit bevordert de veiligheid en het comfort.

Dus voelt u ook trillilingen in het stuur of juist in de stoel? Dan wordt het hoog tijd om dit op te laten lossen! Met ons moderne balanceerapparaat kunnen we deze nare en op den duur schade toebrengende trillingen verwijderen.
Meestal is de band niet goed of goed genoeg gebalanceerd of is er bijvoorbeeld een loodje afgevallen. Door de balancering opnieuw tot op de gram nauwkeurig uit te voeren zult u geen last meer hebben van de trilling. We plakken het lood zelfs achter de spaken waardoor u deze niet meer ziet. Wel zo fraai! Zwarte velg? Zwart lood!

Het trillen kan ook komen doordat de band of velg niet 100% rond is. Dan moeten we gaan ''matchen''. In dit proces wordt de onbalans in de velg en die in de band exact tegenover elkaar gemonteerd. Hierdoor heffen ze elkaar op en lukt het fijn-balanceren meestal wel.

Vraag via onderstaand formulier een scherpe bandenprijs op
 

Veel gestelde vragen over vervangen van banden

Een AWD of 4X4? Kost het mij dan 4 banden in plaats van 2? 
Heb je een AWD waarvan er twee banden versleten zijn en de andere 2 eigenlijk nog niet? Bij een permanent aandreven AWD moet je echter wél 4 banden tegelijk vervangen. Dus rouleer tijdig!!

Moet ik banden vervangen alleen omdat ze lawaai maken? 
Gecupte banden maken een brommend achtergrond geluid. Het tijdig rouleren van de banden is belangrijk om te zorgen dat ze gedurende de hele levensduur stil blijven.

Scheef afgesleten, en nu moet ik nieuwe banden kopen?
Als je banden rouleert zullen ze ook netjes slijten en kan je er het langste op rijden. Uiteraard moet ook de uitlijning correct zijn.

Het demonteren en monteren van de band op een lichtmetalen velg.
Ook dit is een kunst geworden. Waar we vroeger met een bandijzer te werk gingen gaat dat nu echt niet meer lukken met die grote velgen en platte banden. Nieuwe auto's vergen premium apparatuur en die hebben we dan ook staan zodat jouw banden snel, efficient en zonder beschadigingen aan de velgen kunnen wisselen. 

 

Bandenprijs opvragen